Banner 980x90

Edgaram Jurkānam bronza Pasaules čempionātā

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Ap pusnakti pēc Latvijas laika Teksasā, ASV, smagā cīņā Pasaules čempionāta bronzas medaļu klasiskajā spēka trīscīņā izcīnīja šī brīža Latvijas absolūti spēcīgākais jauniešu (U18) grupas atlēts Edgars Jurkāns.

E.Jurkāns astoņu dalībnieku konkurencē no visas pasaules, sākot no Japānas un beidzot ar Alžīriju un Dienvidāfrikas Republiku, uzrādīja lielisku rezultātu – 517.5 kg summā, kas ir arī jauns Latvijas rekords svara kategorijai līdz 66 kg jauniešiem, junioriem un open vīri grupām, bet stāsts, protams, sākas ar pirmo spēka trīscīņas kustību - pietupieniem.

Pietupienos E.Jurkāns uzrādīja jaunu Latvijas jauniešu rekordu savai kategorijai šajā kustībā 172.5 kg. Pietupienos labāko rezultātu uzrādīja ASV atlēts Hamza Anvars, kas jau no sacensību pirmajiem piegājieniem pieteica sevi kā kategorijas līderi. E. Jurkāns uzrādīja ceturto labāko rezultātu pietupienos savai kategorijai. Spiešanā stāsts sākās ar E. Jurkāna spīdumu – no sākuma līdz pat gala rezultāta fiksēšanai – E. Jurkāns saglabāja līderpozīcijas šai kustībā, rezultātā paceļot neticamus 132.5 kg, kas ir Latvijas jauniešu, junioru un open vīru rekords svara kategorijai līdz 66 kg, un nodrošināja "mazo zelta medaļu" šai kustībā ("mazās medaļas" ir medaļas, kuras dod par sasniegumiem kustības ietvaros).

Vilkmē, spēka trīscīņas pēdējā kustībā, sākās īsts trilleris, kā labākais šajā kustībā sevi pieteica iepriekš nezināmais alžīrs Hakims Riahi jau no pirmā piegājiena. Alžīrs kustības laikā mēģināja labot pasaules U18 rekordu visos trijos piegājienos, un tas izdevās divos no tiem – jaunais pasaules rekords jauniešiem (U18) līdz 66 kg ir 240 kg.

E.Jurkānam arī izvērtās cīņa par summu un lielo pasaules čempionāta medaļu. Konkurents polis Mihalis Skonečnijs mina uz papēžiem līdz pat pēdējam piegājienam. E. Jurkāns palika ar rezultātu vilkmē 212.5 kg, kas ir Latvijas jauniešu rekords, bet polis pēdējā piegājienā pēc E.Jurkāna bija pieteicis 225 kg, un, ja to paceltu veiksmīgi, tad polim būtu 3.vieta kategorijā, bet mūsu sportists paliktu 4.vietā. Polis svaru izkustināja pārliecinoši un jau šķita, ka medaļa ir viņa rokās, bet nespēja iztaisnoties, līdz ar to – E. Jurkānam Pasaules Jauniešu bronza, bet polis ieņēma 4.vietu.

Gala rezultātā par Pasaules Jauniešu čempionu, svara kategorijā līdz 66 kg tiek kronēts amerikānis Hamza Anvars ar 542.5 kg summā, 2.vietā čempionāta "melnais zirdziņš" Hakims Riahi ar 525 kg un 3.vietā latvietis Edgars Jurkāns ar 517.5 kg. Pasaules čempionāts klasiskajā spēka trīscīņā turpinās līdz svētdienai, 26.jūnijam, kad no Latvijas uz starta kāps vīri. Svara kategorijā līdz 120 kg plkst.20.00 pēc Latvijas laika startēs aizputietis Māris Juzups, bet plkst.21.30 divkārtējais Eiropas čempions un Eiropas rekordists valmierietis Mārtiņš Krūze. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)