Banner 980x90

Durvis ver jaunā Cēsu naktspatversme un atskurbtuve

Valmiera, 6.okt., LETA. Šonedēļ Cēsīs atklāta jaunā naktspatversme un atskurbtuve, kas ierīkota bijušā morga telpās Slimnīcas ielā 9, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Līdz šim naktspatversmes pakalpojumi bija pieejami Bērzaines ielā 16/18, kur to nodrošināja sociālais dienests. Tur izmitināt bija iespējams deviņus cilvēkus, taču jaunajās telpās būs iespēja patverties 12 klientiem.

Patversme strādās no oktobra līdz aprīlim, un, lai tur uzturētos, būs nepieciešams sociālā darbinieka norīkojums.

Savukārt līdz šim Cēsīs atskurbtuve nav bijusi, un iereibušos nācās vest uz Rīgu. Jaunajās telpās šim pakalpojumam paredzētas divas kameras, kas spēs uzņemt sešus iereibušos.

Atskurbināšanas un naktspatversmes pakalpojumus nodrošina biedrība "Latvijas Sarkanais krusts".

Jau vēstīts, ka telpu pārveidi par 19 000 eiro veica SIA "Norrus" un projektu finansēja Cēsu novada pašvaldība.

Par katru atskurbtuvē nogādāto personu Cēsu novada pašvaldība no Vides un reģionālās attīstības ministrijas saņems līdzmaksājumu 15 eiro apmērā, kas gan nenosedz visas pakalpojuma izmaksas.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka SIA "Norrus" pērn strādāja ar 17 381 eiro lieliem zaudējumiem un 69 028 eiro lielu apgrozījumu. Valmierā reģistrētais uzņēmums pieder Normundam Rusmanim, un tajā pērn bija astoņi darbinieki.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)