Banner 980x90

Cēsu Vecais alus brūzis pārtop par Zinātnes un mākslas centru

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Cēsu Vecais alus brūzis lēnām kļūst par Zinātnes un mākslas centru, aģentūru LETA informēja Vides risinājumu institūta sabiedrisko attiecību speciāliste Guna Dātava.

Zinātnes un mākslas centrs būs platforma jaunajiem zinātniekiem, māksliniekiem un citu nozaru speciālistiem, telpa, kurā kopējiem spēkiem risināt vides un dabas problēmas un modelēt nākotnes attīstības virzienus.

Kopš 2000.gada brūzis bija pamests, tā ēkas - nepilnīgi izmantotas un sabiedrībai slēgtas. Vides risinājumu institūts, kas šobrīd ir kļuvis par brūža īpašnieku, iecerējis to atdzīvināt.

Sadarbībā ar latviešu jaunajiem arhitektiem Andru Odumāni un Austri Mailīti brūzim ir izveidota jauna arhitektoniskā vīzija. Tā atbilst "slow architecture" būtībai, kas veidota pakāpeniskā attīstībā, pārbūves procesam pašam kļūstot par publisku performanci. Brūža rekonstrukcijas beigām nav noteikts ne gads, ne datums - tā norisināsies nemitīgā attīstībā un evolūcijā. Iespējams, ka tas nebūs pabeigts nekad, bilst Dātava.

Pirmie apbūves darbi un performances notikušas jau šī gada vasarā - tajā tika uzņemts ikgadējais Cēsu mākslas festivāls, atvērta "pop-up" ēdinātava "Būvlaukums", atklāta starptautiskā laikmetīgās mākslas biennāle "Eiropas jaunrade", izstādīti jauno arhitektu rezidences darbi un organizēti citi pasākumi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)