Banner 980x90

Cēsu puses skolēni izzina darbu vasaras praksē

Šogad vasaras praksei Cēsu novadā pieteicās 147 skolēni, no kuriem ar praksi tika nodrošināti 93 skolēni, pilsētas informācijas portālam Cesis24.lv pavēstīja Cēsu novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību praktikante Kristīne Guļa.

Everita no Cēsu 1.pamatskolas, kura piedalās vides labiekārtošanas darbos Cēsu parkos, apgalvo, ka viņai bijis interesanti uzzināt, kā ir strādāt un pašai nopelnīt savu naudu, nevis prasīt mammai. Ar darbiem sokoties labi, daži grūtāki, daži vieglāki, bet strādāšana patīkot.

Everitas kolēģei Anmarijai, kura arī mācās Cēsu 1.pamatskolā, strādāt piedāvājusi mamma, un meitene piekritusi, jo vēlējās redzēt, kā ir pelnīt naudu. Par veicamajiem darbiem viņai ir labas atsauksmes.

Deniss no Draudzīgā aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzijas vēlējās nopelnīt vasarai un priecājas par iespēju strādāt skolēnu vasaras darbus Maija parkā. Reizēm darbi esot pagrūti, bet paveicami, turklāt, darbs nenotiek vienatnē, tāpēc ir iespējams iegūt jaunus draugus. Puisis atzīst, ka nākamgad labprāt pieteiktos atkal.

Pašvaldība informē, ka darbs notiek četras stundas dienā divas nedēļas. Projekta īstenošanai Cēsu novada pašvaldība atvēlējusi 5900 latus. Skolēni darbojas Cēsu Kultūras un Tūrisma centrā, SIA "I.R Dārzs", SIA "Solo", SIA "Recro".

Cēsu novada pašvaldība jau no 2003.gada skolēnu vasaras brīvlaikā sadarbībā ar uzņēmējiem un pašvaldības iestāžu darbiniekiem organizē projektu "Skolēnu prakse vasarā". Projekta ietvaros pusaudžiem vecumā no 13 - 18 gadiem tiek piedāvāts darbs dažādās pilsētas iestādēs un uzņēmumos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)