Banner 980x90

Cēsu novada pašvaldība: NĪN jāatstāj pašvaldību pārziņā

Valmiera, 5.apr., LETA. Lemšanu par nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) atvieglojumiem vajag atstāt pašvaldību pārziņā, jo tās situāciju savās teritorijās pārzina labāk, savu viedokli aģentūrai LETA pauda Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs ("Vienotība").

Rozenbergs norādīja, ka jau šobrīd Cēsu novada pašvaldība piemēro vairākas atlaides NĪN, kā, piemēram, gadījumos, ja īpašumā ir kāda stāva grava, ko nevar izmantot saimniecībā. Šobrīd šo atlaižu, kas ir iestrādātas saistošajos noteikumos ir tik daudz, ka šā gada vasaras otrajā pusē atlaižu politika kā tāda tiks pārskatīta un sakārtota, ņemot vērā iedzīvotāju un uzņēmēju intereses, informēja Rozenbergs.

"Latvijai vienu unikālu formulu nepiemērot. Rīga, Jūrmala ir viens stāsts, Pierīga ir otrs stāsts, republikas pilsētas ir trešais un pārējā Latvija ir ceturtais," uzskata Rozenbergs. Piemēram, Cēsīs kadastrālās vērtības pieaugšana nav problēma, kā tas ir Rīgā, Pierīgā un Jūrmalā, norāda Rozenbergs.

Jau ziņots, ka Ministru kabineta komiteja neatbalsta NĪN atcelšanu vienīgajam īpašumam, tā vietā rosinot mazināt kadastrālās vērtības ietekmi uz NĪN aprēķināšanu. 3. aprīļa koalīcijas sēdē Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) piedāvāja iesaldēt kadastrālo vērtību īpašumiem, kamēr tiks atrisināts NĪN jautājums.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)