Banner 980x90

Cēsu novada pašvaldība izsludinājusi villas "Henriette" izmantošanas ideju konkursu

Rīga, 13.maijs, LETA. Cēsu novada pašvaldība izsludinājusi villas "Henriette" izmantošanas ideju konkursu, liecina Cēsu novada domes sēdes lēmums.

Konkursa mērķis ir nodrošināt ēku un zemes gabala Vītolu ielā 9, Cēsīs, iznomāšanu, noskaidrojot labākās idejas īpašuma izmantošanas un apsaimniekošanas modelim, kas ir atbilstošas Cēsu novada pašvaldības iecerei izveidot interesantu, atvērtu un pieejamu izglītības, kultūras, zinātnes un pētniecības telpu novada iedzīvotājiem, vietējiem un ārzemju tūristiem, kas pilda svarīgu sociālu un dzīves kvalitāti uzlabojošu funkciju.

Konkursa dalībniekiem ir jāpiedāvā Cēsu novada pašvaldības īpašumā esošā īpašuma attīstības koncepcijas idejas priekšlikumu, kas nodrošinātu Cēsu novada iedzīvotājus un viesus ar labiekārtotu, izglītojošu, interesantu, drošu un ērti pieejamu publisko izglītības, mākslas, zinātnes un pētniecības telpu novada iedzīvotājiem vietējiem un ārzemju tūristiem.

Konkursa dalībniekiem ir jāpiedāvā teritorijas funkcionālais zonējums un iespējami labākais izmantošanas veids. Konkursā var piedalīties jebkura juridiska vai fiziska persona vai to grupas, iesniedzot konkursa nolikuma prasībām atbilstošu konkursa priekšlikumu.

Idejas priekšlikumu ar norādi "Vītolu iela 9, Cēsis, Cēsu nov." par īpašuma izmantošanu jāiesniedz pašvaldībai elektroniski līdz 2019.gada 7.jūnijam plkst.12. Konkursa komisija var lemt par termiņa pagarinājumu.

Uzvarējušās idejas autoram var tikt piedāvāta iespēja slēgt ilgtermiņa (ne mazāk kā piecu gadu) nomas līgumu par ēkas izmantošanu. Iedzīvotājiem 2019.gada jūnijā un jūlijā tiks dota iespēja balsot par sev tīkamāko priekšlikumu, iepazīstoties ar iesniegtajām idejām Cēsu novada pašvaldības mājaslapā "www.cesis.lv."

Villa "Henriette" atrodas meža ielokā, 250 metru attālumā no Gaujas, celta 1900.gadā. Tā ir viena no Krievijas impērijas elites pārstāvju villām, kuras 19. un 20.gadsimta mijā tika būvētas Gaujas krastos kā ģimenes atpūtas mājas. Villa piederējusi polietei Henrietei Livskai, no kuras vārda arī ieguvusi savu nosaukumu.

"Henriette" savulaik bijusi skaistākā ēka no līdzās esošo villu ansambļa izsmalcināto koka mežģīņu dēļ, kas rotā tās fasādi. Tā arī bijusi pirmā no tuvākajā apkārtnē esošajām villām, kurā vēl pirms 1.Pasaules kara ievilkta elektrība un ierīkots lifts.

Mājas telpu kopējā platība ir 482,8 kvadrātmetri. Tās divos stāvos kopā izvietotas 16 istabas, četras tualetes un palīgtelpas. Mājā ievilkts ūdensvads, kanalizācija un energoapgāde. Kopējā zemes īpašuma platība ar apbūvi - villas ēku un palīgēku - ir 2993 kvadrātmetri.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)