Banner 980x90

Cēsu muzejā ar plašu programmu svinēs Kultūras mantojuma dienas

Rīga, 11.sept., LETA. Cēsu Vēstures un mākslas muzejs ar plašu programmu svinēs Kultūras mantojuma dienas, aģentūru LETA informēja Cēsu Vēstures un mākslas muzeja vadītāja Kristīne Skrīvere.

Šogad Eiropas kultūras mantojuma dienās muzejs rādīs ikdienā mazāk redzētu lappusi no Cēsīs atpazīstamākās ēkas - Cēsu Jaunās pils.

Pasākuma svinīgā atklāšana un Eiropas kultūras mantojuma dienu karoga pacelšana Cēsīs notiks 15.septembrī plkst.11 Vienības laukumā pie Uzvaras pieminekļa. Turpat notiks Zemessardzes orķestra muzikāls sveiciens un gājiens uz Cēsu Jauno pili.

Jaunajā pilī un pie tās ikvienam interesentam būs iespēja veikt dažādus uzdevumus, tajā skaitā ielūkoties Cēsu Jaunās pils vēsturē, kad te mājoja karavīri, apskatīt oriģinālos priekšmetus, kas glabājas muzeja krājumā. Latvijas Kara muzeja speciālistu vadībā varēs izzināt karavīra lomu pagājušā gadsimta 1920.-1940.gados, bet ar jaunsargu palīdzību varēs apgūt vadības saliedētības mācības.

Cēsu Jaunajā pilī dibināta pirmā Latvijas militārā vienība, bet vēlāk saimniekojuši Latvijas armijas karavīri - 8.Daugavpils kājnieku pulks. Šī ir tā vieta, kur Trešās atmodas laikā pirmo reizi uz pastāvīgu palikšanu pils torņa mastā tika pacelts sarkanbaltsarkanais, Latvijas valsts karogs.

Latvijā Eiropas kultūras mantojuma dienu pasākumi 2018.gadā veltīti Latvijas Republikas dibināšanai un attīstībai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)