Banner 980x90

Cēsu mērs ir pateicīgs par iespēju tikties ar Vējoni un pārrunāt ar Latvijas attīstību saistītus jautājumus

Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs (V) ir pateicīgs par iespēju tikties ar Valsts prezidentu un pārrunāt jautājumus, kas saistīti ar Latvijas attīstību.

"Sarunas laikā tika spriests par reģionālajiem, izglītības, valsts drošības un demogrāfijas tematiem," norāda Rozenbergs, vienlaikus uzsverot, ka pieturējās pie jau iepriekš publiski paustā solījuma šajā novada domes sasaukumā turpināt strādāt Cēsīm un cēsniekiem.

"Protams, novērtēju daudzviet publiskajā telpā sniegto atbalstu manai kandidatūrai Ministru prezidenta amatam, tas nenoliedzami ir pagodinājums. Tomēr uzskatu, ka neatkarīgi no ieņemamās pozīcijas Latvijai strādā ikkatrs, kurš savu darbu dara labi. Esmu devis solījumu cēsniekiem, un to arī pildīju un pildīšu," sacīja Rozenbergs, piebilstot, ka Latvijas attīstība nav atraujama no reģionālās attīstības, tāpēc svarīgi šos jautājumus risināt secīgi.

"Nevairos no atbildības, un man ir svarīgi, kas notiek valstī - tāpēc esmu iesaistījies gan "Vienotības" kā politiskas organizācijas darbā, gan turpināšu strādāt, lai Latvijai būtiski jautājumi tiktu risināti, piedāvājot savu pieredzi un redzējumu," norādīja Rozenbergs.

Prezidents šodien, informējot sabiedrību par premjerministra amata kandidātiem, kā vienu no uzrunātajiem Ministru prezidenta kandidātiem minēja arī Rozenbergu.

Jau vēstīts, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis pēc šodienas tikšanās ar iespējamo "Vienotības" premjera amata kandidātu Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētāju Kārli Šadurski un ZZS nominēto premjera amata kandidātu Māri Kučinski ir nolēmis uzticēt premjera pienākumus Kučinskim.

Tagad koalīcijas partneriem būs jāmēģina vienoties par darbu valdībā Kučinska vadībā, kas būs sarežģīti, jo "Vienotības" līdere Solvita Āboltiņa ir paziņojusi, ka "Vienotība", visticamāk, neatbalstīs ZZS premjera amata kandidātu. Tāpat koalīcijas partijām būtu jāvienojas par jaunās valdības sastāvu, atbildības jomu sadalījumu un ministru amata kandidātiem, par ko neformālās sarunās arī iezīmējušās asas domstarpības. Par jaunās valdības apstiprināšanu jābalso Saeimai.

Kučinskis aicina partiju "Vienotība" nepamest valdošo koalīciju un strādāt viņa vadībā. Jaunā valdība būtu jāveido pašreizējās koalīcijas trīs partijām, pēc savas nominēšanas norādīja Kučinskis. Viņš uzsvēra, ka gaidīs partijas "Vienotība" atbildi par to, vai tā ir gatava strādāt politiķa vadītā valdībā, un līdz sarunām ar "Vienotības" pārstāvjiem Kučinskis pagaidām izslēdz iespēju runāt ar mazajām partijām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)