Banner 980x90

Cēsu Kosmosa izziņas centra izveide varētu izmaksāt 6 līdz 7 miljonus eiro

Valmiera, 15.aug., LETA. Cēsu Kosmosa izziņas centra izveide Cīrulīšu ielā 63 varētu izmaksās 6 līdz 7 miljonus eiro, aģentūrai LETA pieļāva Cēsu novada pašvaldības Attīstības nodaļas vadītāja Laine Madelāne.

Projekta izmaksas segs gan no pašvaldības līdzekļiem, gan piesaistot struktūrfondu finansējumu. Pašlaik valsts tehniskā projekta izstrādei piešķīrusi 35 000 eiro.

Šobrīd Cēsu novada pašvaldība izsludinājusi Cēsu Kosmosa izziņas centra metu konkursu, un pretendentu pieteikumi tiks gaidīti līdz 16.oktobrim.

Kosmosa izziņas centrs plānots kā kaut kas līdzīgs "Ahhaa" zinātnes centram Tartu, Igaunijā, taču, kā vēsta nosaukums, tas tiks veltīts kosmosa tematikai un dabas zinātnes tur tiks apskatītas caur kosmosa prizmu. Plānots, ka centrs varētu konkurēt Skandināvijas līmenī, piesaistot apmeklētājus ne tikai no Latvijas un tās kaimiņvalstīm, bet arī no turienes, apgalvoja Madelāne.

Tāpat iecerēts, ka centrā varētu darboties vietējais "Zinoo" centrs, kas līdz ar tā atvēršanu beigs savu darbību. Kosmosa centrs būšot "Zinoo" turpinājums, skaidroja Madelāne.

"Zinoo" centrus veido "Latvijas zinātnes centru apvienība", kas ir noformēta kā biedrība, kuras vienīgā amatpersona ir Cēsu domes deputāts Pauls Irbins (V). Pēdējos gados biedrība ir strādājusi ar aptuveni pusmiljona eiro apgrozījumu, bet 2015.gadā tās ienākumi pārsniedza ieņēmumus par 74 000 eiro, savukārt pērn izdevumi pārsniedza ieņēmumus par 68 000 eiro.

Cēsu Kosmosa izziņas centrs durvis varētu vērt ne ātrāk kā 2020.gadā, pieļāva Madelāne.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)