Banner 980x90

Cēsu klīnikā augsti profesionālu ārstu komanda veiks vairākas sarežģītas ginekoloģiskās operācijas

Rīga, 22.maijs, LETA. 29.maijā Cēsu klīnikā augsti profesionālu ārstu komanda veiks vairākas sarežģītas ginekoloģiskās operācijas, aģentūru LETA informēja SIA "Cēsu klīnika" sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Valnere.

Katra desmitā sieviete pasaulē reproduktīvā vecumā cieš no endometriozes. Tā ir viena no mūsdienu aktuālākām problēmām, runājot par sieviešu veselību, arī Latvijā. Smaga endometrioze rada neauglību un nopietni ietekmē sievietes dzīves kvalitāti - spēcīga menstruālā asiņošana un sāpes mazina spēkus, nereti veicinot arī depresiju. Ķirurģiskā ārstēšana dziļās endometriozes gadījumā ir ļoti sarežģīta, jo slimība bojā blakus orgānus, bet endometriozes perēkli ir jāizoperē pilnībā.

Ginekologs Eduards Ošiņš ir viens no pirmajiem ārstiem, kas jau Latvijā sāka veikt dziļās endometriozes operācijas. Pašlaik ārsts strādā Francijā, Vosgesas rietumdaļā, CHOV Nefchateau klīnikā. Ošiņš sadarbībā ar Vidzemes mazinvazīvās ķirurģijas dienas centra, kas darbojas Cēsu klīnikā, ginekoloģēm Jolantu Krauzi un Aigu Rotbergu divu dienu laikā veiks četras sarežģītas operācijas - trīs dziļās endometriozes laparoskopiskas operācijas un vienu mūsdienīgu, laparoskopisku dzemdes noslīdējuma korekciju ar tīkliņa implantu.

Pašlaik Latvijā nav daudz speciālistu, kas veic dziļās endometriozes operācijas. Cēsu klīnikā ir viss nepieciešamais tehniskais nodrošinājums attiecīgo operāciju veikšanai, kā arī ārsti, kas sertificēti šajā jomā, tāpēc, sadarbībā ar vadošiem speciālistiem, tika izmeklēti vissarežģītākie gadījumi mācību operācijām, lai sniegtu palīdzību pacientēm un nākotnē ārsti varētu ne vien paši strādāt visaugstākajā līmenī, bet, iespējams, līdzīgā veidā dalīties pieredzē arī ar citiem kolēģiem.

Arī dzemdes noslīdējums ir aktuāla problēma, kas skar daudzas sievietes pirms un menopauzes vecumā. Ārsti joprojām nav atraduši vienotu vislabāko metodi, kā to ārstēt - pieejas ir atšķirīgas. Dzemdes noslīdējuma laparoskopiska korekcija ar tīkliņa implantu ir viena no jaunākajām un modernākajām metodēm, kuru ginekoloģes apguvušas Vācijā.

Krauze un Rotberga ir iniciatores šīm operācijām, ārstes padziļināti pēta endometriozes ārstniecības iespējas, ik gadu apmeklē starptautiskas konferences par endometriozi, kā arī endoskopisko un histeroskopisko ķirurģiju. Ārstēm ir arī privātprakses ginekoloģijā un dzemdniecībā, un Cēsu klīnikā viņas veic mūsdienīgas ķirurģiskās operācijas Vidzemes mazinvazīvās ķirurģijas dienas centrā.

Mediju pārstāvjiem 29.maijā ap plkst.12 Cēsu klīnikas operāciju blokā būs iespēja tikties ar ārstiem, kuri informēs par operāciju norisi un to nozīmīgumu Latvijas sabiedrības veselībai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)