Banner 980x90

Cēsu Jaunajā pilī notiks Ziemassvētku meistardarbnīcas 

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Sākoties Ziemassvētku gaidīšanas laikam, Cēsu Kultūras un tūrisma centrs aicina lielus un mazus cēsniekus līdzdarboties Ziemassvētku meistardarbnīcās, lai sarūpētu dāvanas saviem mīļajiem un rosinātu svētku sajūtu. Meistardarbnīcas norisināsies 3., 4. un 10.decembrī Cēsu Jaunajā pilī, pilsētas informācijas portāls Cesis24.lv uzzināja Cēsu novada pašvaldībā.

Sestdien, 3.decembrī, plkst.11.00 Cēsu Jaunās pils Verandā Irēnas Šteinbergas pasaku "Rūķu pasts" stāstīs un aktīvi līdzdarboties aicinās stāstniece Indra Kumsāre. Mazie stāstu mīļotāji varēs rakstīt vēstuli Ziemassvētku vecītim un kopā ar rūķiem stāsta laikā veikt dažādus uzdevumus. Savukārt 10.decembrī plkst.11.00 Cēsu Jaunās pils Verandā pasaku stāstīs un līdzdarboties aicinās stāstniece Sanda Salmiņa.

Svētdien, 4.decembrī, plkst.11.00 Cēsu Jaunās pils Velvju zālē mazie cēsnieki kopā ar pieaugušajiem ir aicināti uz Ziemas rītu bērniem, lai piedalītos tradicionālajās rotaļās un svētku rotājumu darbnīcās. Kopā ar vecākiem bērni varēs gatavot salmu lukturīšus, skaidu rotājumus, virtenes un ķistus, un doties Ziemassvētku tradicionālajās rotaļas. Pasākumu vadīs Amatas novada folkloras kopa "Ore". Ieejas maksa uz Ziemassvētku meistardarbnīcām: 1,50 eiro pieaugušajiem; 1 eiro skolēniem, studentiem, pensionāriem un Cēsu Drauga kartes īpašniekiem. Darbnīcas rīko p/a "Cēsu Kultūras un Tūrisma centrs".

Pašvaldības aģentūra "Cēsu Kultūras un tūrisma centrs", koprades māja "Skola6" un Cēsu Centrālā bibliotēka  pirmssvētku laikā aicina lielus un mazus cēsniekus, kā arī pilsētas viesus apgūt jaunas prasmes dažādās Ziemassvētku radošajās darbnīcās. Meistardarbnīcās būs iespēja apgūt jaunas prasmes, piemēram, pērļošanu, adīšanu ar pirkstiem un dāvanu saiņošanu kā arī klausīties skaistākās pasakas par ziemu un tuvojošos svētku laiku. Ar radošo darbnīcu piedāvājumu plašāk var iepazīties šeit.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)