Banner 980x90

"Cēsu alus" apgrozījums pērn pieauga par 13,8%

Rīga, 29.jūl., LETA. Alus darītava "Cēsu alus" pagājušajā gadā strādāja ar 61,755 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 13,8% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa saruka par 23,5% - līdz 4,217 miljoniem eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka 2018.gadā "Cēsu alus" realizēja 75,6 miljonus litru dzērienu, kas ir par 1% mazāk nekā gadu iepriekš. Tas skaidrojams ar izvesto litru samazinājumu grupas ietvaros.

Pēc kompānijas vadības vēstītā, pērn uzņēmuma attīstība notika visos dzērienu segmentos, izņemot alus kategoriju. Vislielāko realizācijas apmēru pieaugumu kompānija sasniedza raudzēto dzērienu, ūdens un bezalkoholisko dzērienu segmentos.

Pērn "Cēsu alus" saražoja 64% no visa Latvijā ražotā alus. Tikmēr vieglo alkoholisko dzērienu kategorija pērn Latvijā saglabājās iepriekšējā gada līmenī un kompānija ar saviem pārstāvētajiem zīmoliem ieņēma tirgus līderpozīcijas pēc pārdotajiem apmēriem.

Pērn pēc sertifikācijas audita procesiem uzņēmums ieguvis vairākus nozīmīgus sertifikātus - 2018.gadā energopārvaldības sistēmas sertifikāts atbilstoši standartam ISO 50001 papildināts ar Vides pārvaldības sistēmas sertifikātu atbilstoši standartam ISO 14001, kas apliecina atbildīgu rīcību un attieksmi pret vides jautājumiem.

Tāpat kompānijas vadība uzsver, ka, sekojot ilgtermiņa investīciju programmai, arī 2018.gadā "Cēsu alus" turpināja ieguldīt attīstībā, investējot 2,21 miljonu eiro. Kompānija turpināja investīcijas ražošanas un loģistikas iekārtu efektivizācijā un modernizācijā.

Kompānijas vadības ziņojumā teikts, ka 2019.gadā kompānija turpinās veikt ieguldījumus ražošanas attīstībā divu miljonu eiro apmērā. Ražošanas iekārtu modernizācija un efektivizācija, kā arī investīcijas ražotnes energoefektivitātes paaugstināšanā un loģistikas modernizācijā būs kompānijas 2019.gada investīciju prioritātes.

Jau ziņots, ka "Cēsu alus" 2017.gadā strādāja ar 54,267 miljonu eiro apgrozījumu, kas bija par 14,7% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga gandrīz divas reizes un sasniedza 5,516 miljonus eiro.

"Cēsu alus" pamatkapitāls ir 8,31 miljons eiro. Uzņēmuma kapitālā 99% pieder Somijas koncernam "Olvi".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)