Banner 980x90

Cēsu 1.pamatskolā demonstrēs jaunākās tehnoloģijas

Pirmdien, 2.decembrī, Cēsīs viesosies Microsoft studentu partneru ceļojošā tūre, pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informēja organizatori.

Plkst.10.00 no rīta tūre apmeklēs Cēsu 1.pamatskolu, bet pēcpusdienā jau dosies tālāk uz Valmieru.

Pasākumos tūres laikā iepazīstinās ar jaunākajām tehnoloģijām un to izmantojuma iespējām mācību procesā, kā arī popularizēs informāciju tehnoloģiju (IT) nozari jauniešu vidū.

Nedēļu garā ceļojošajā tūrē ar nosaukumu "Geeks on Wheels" Microsoft studentu partneri gan skolēniem, gan studentiem dažādās Latvijas pilsētās stāstīs par iespējām iesaistīties un darboties IT nozarē, jauno tehnoloģiju uzņēmumu (tech start-up) pieredzi un veiksmes stāstiem, programmēšanas sacensībām (hackatons), pamācīs, kā izveidot savu lietojumprogrammu, kā arī demonstrēs un dos iespēju izmēģināt jaunākās datoru un telefonu operētājsistēmas Windows 8.1 un Windows Phone 8.

Pasākuma dalībnieki varēs iepazīties arī ar jaunākajām izklaides iespējām, ko nodrošina tehnoloģijas - piemēram, Xbox spēļu konsoles ar kustību vadības tehnoloģiju Kinect un ar viedtelefonu vadāmu lidojošu AR.Drone "helikoptera" modeli. Tāpat pasākumu ietvaros tiks rīkoti konkursi ar balvām, un interesentiem būs iespēja saņemt informāciju par to, kur tālāk vērsties, ja darbošanās IT nozarē viņus ieinteresējusi. Pasākumus organizē Microsoft studentu partneri - tehnoloģiju studenti, kas to programmu ir veidojuši saistošu un aizraujošu plašām jauniešu auditorijām.

"Informācijas tehnoloģijas nemitīgi maina pasauli - ne tikai to, kā mēs strādājam, bet arī to, kā mēs mācāmies un mācām citus. Atbalsts mūsdienīgai un konkurētspējīgai izglītībai un izglītības procesam ir viena no Microsoft ilgtermiņa prioritātēm. Esmu gandarīts, ka varam atbalstīt "Geeks on Wheels" iniciatīvu, kas simtiem Latvijas skolēnu un studentu parādīs, kā radoši izmantot tehnoloģijas mācību procesā, un, iespējams, motivēs daļu no viņiem izvēlēties studijas perspektīvajā IT nozarē," saka Microsoft Latvia vadītājs Ēriks Eglītis.

Viņš arī norāda, ka neskatoties uz to, ka, piemēram, Rīgas jauniešiem ir vairāk iespēju darboties ar jaunākajām tehnoloģijām, pēc Eglīša pieredzes, tieši reģionos jaunie cilvēki ir atvērtāki un motivētāki mācīties un apgūt zinības par tām.

"Pasākumu sērijas mērķis ir parādīt, ko ir iespējams sasniegt un radīt, darbojoties tehnoloģiju nozarē," par "Geeks on Wheels" stāsta Aigars Mačiņš, tehnoloģiju evaņģēlists. "Mēs ceram šajos pasākumos gūt atsaucību no skolēniem un studentiem neatkarīgi no tā, cik ļoti viņi pašreiz interesējas par tehnoloģijām. Ar piemēriem, ko mēs stāstīsim un rādīsim, mēs vēlamies iedvesmot, motivēt un aizraut jauniešus gan izmantot tehnoloģijas studiju procesā neatkarīgi no izvēlētās studiju nozares, kā arī parādīt, cik perspektīva ir informācijas tehnoloģiju nozare un aicināt iesaistīties šajā jomā."

Tālāk ceļojošā tūre dosies uz Gulbeni, Balviem, Rēzekni, Daugavpili un Jēkabpili (3. - 6.decembris).

"Geeks on Wheels" ir pasākums, ko pilnībā organizē Microsoft studentu partneri. Pirmais šāda veida pasākums notika Somijā, kur studenti mācīja citiem studentiem Windows Phone lietotņu programmēšanas pamatus. Vēlāk šāds pasākums tika īstenots Igaunijā, un šogad tas notiek arī Latvijā. Pasākums ir veidots gan informatīvs, gan izklaidējošs, tādēļ ir piemērots dažādām vecuma grupām un arī cilvēkiem, kas ar tehnoloģijām ir uz "jūs".

Microsoft studentu partneri Latvijā darbojas jau septiņus gadus, un kustības mērķis ir popularizēt IT nozari jauniešu vidū, motivēt iesaistīties un aicināt uz jaunradi tehnoloģiju jomā. Studentu partneri dod iespēju jauniešiem ielūkoties tehnoloģiju uzņēmumu darbībā, popularizē dažādus informācijas tehnoloģiju apguves pasākumus un sacensības, palīdz apgūt programmēšanas un nepieciešamās iemaņas un pieredzi, lai varētu savu nākotni veiksmīgi saistīt ar IT nozari.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)