Banner 980x90

Cēsīs tiks notiks "Pēdējā pūķa cepšana"

Valmiera, 7.aug., LETA. Cēsu Viduslaiku pils dārzā 12.augusta vakarā no plkst.18 līdz 22 notiks Antropocēnā laikmeta dzīres "Pēdējā pūķa cepšana", aģentūru LETA informēja Ruckas mākslas un rezidenču centra pārstāve Ieva Dreibante.

Mākslinieki Zane Cērpiņa un Stāls Stenslijs sasaistīs pagātni un nākotni kulinārijas eksperimentā, kurā tiks cepts pēdējais planētas pūķis. Pasākuma piedalīsies arī restorāna "Muusu Terase" šefpavārs Juris Latišenoks

Pasākums norisināsies brīvā gaisotnē: apmeklētāji varēs vērot pūķa pagatavošanas procesu, bufetes stilā mieloties ar pūķa gaļu, paralēli fantazējot par ēdienu nākotnē un iesaistoties diskusijās ar māksliniekiem. Sadarbībā ar alus darītavu "Raiskumieti" pie maltītes varēs iegādāties pūķa dziru.

Ieeja pasākumā ir bez maksas.

Pasākuma laikā autori centīsies noskaidrot, kā mainījušies cilvēces ēšanas paradumi un patērētie resursi, un uzzināt, kā, attīstoties zinātnei un tehnoloģijām, iespējams saglabāt un pat atdzīvināt izmirstošas sugas.

Pasākuma mērķis ir stimulēt apmeklētājus komiskā, bet tomēr dramatiskā ceļā pārdomāt un analizēt, kā, laikiem ejot, ir mainījušies mūsu ēšanas tradīcijas un virtuves kultūra.

"Antropocēnā laikmeta pavārgrāmata" ir pētniecisks interdisciplinārās mākslas projekts, kas izskata alternatīvās ēdienu ieguves iespējas nākotnē.

Zane Cērpiņa darbojas jauno mediju mākslas jomā, pievēršoties tādām tēmām kā antropocēna laikmets, izpratne par vides problēmām, ekoloģijas kritika un interaktīvās tehnoloģijas. Šobrīd Zane strādā kā radošā menedžere "Production Network for Electronic Art", kā arī redaktore un māksliniece žurnālam "EE Experimental Emerging Art Norway".

Stāls Stenslijs ir mākslinieks, kurators un pētnieks, kurš specializējies eksperimentālo mediju mākslā un interaktīvajās pieredzēs.

Pasākums ir tapis sadarbībā ar Ruckas mākslas rezidenču centru, un ar Cēsu Kultūras un Tūrisma centra, kā arī Ziemeļvalstu un Baltijas mobilitātes programmas "Kultūra" finansiālu atbalstu. Pasākums ir iekļauts "Rīgas-Gaujas reģiona 2017 - Eiropas gastronomijas reģiona" programmā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)