Banner 980x90

Cēsīs spriedīs par talantu piesaisti reģioniem

Valmiera, 24.maijs, LETA. Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Cēsu filiāle šodien plkst.14 Vidzemes koncertzālē "Cēsis" rīko konferenci "Talantu piesaiste reģioniem un pilsētām", kur dažādu jomu speciālisti no triju valstu astoņām organizācijām uzstāsies ar priekšlasījumiem par to, kā radīt vietu, vidi un priekšnoteikumus, kas piesaistītu un noturētu talantus, aģentūru LETA informēja RTU Cēsu filiāles pārstāve Sandra Salmiņa.

Talantīgu cilvēku piesaiste ir viens no konkurētspējas attīstības priekšnoteikumiem gan valsts, gan reģionu, gan uzņēmumu kontekstā. Globalizācijas laikā, kad cilvēku mobilitāte ir arvien aktīvāka, talantu piesaiste kļuvusi par lielu izaicinājumu. Tā ir aktuālā gan izglītības iestādēm, gan arī daudz citu jomu organizācijām.

Konferencē ar uzrunām uzstāsies "Future Place Leadership" vadītājs Pertels Pīters Pere, "Kurk Lietuvai" pārstāve Barbora Gobīte, Cēsu domes Komunikācijas nodaļas vadītājs Kārlis Pots, koprades mājas "Skola6" idejas skolotāja Evija Taurene, Cēsu Jaunās sākumskolas direktore Dana Narvaiša, sertificēta biznesa trenere Agnese Pilsuma, Vides risinājumu institūta Komunikāciju un sabiedrisko attiecību vadītāja Guna Dātava, kā arī "Draugiem Group" runasvīrs Jānis Palkavnieks, kurš dalīsies savā pieredzē, sniedzot praktiskus ieteikumus pašvaldību iestādēm, uzņēmumiem un citām organizācijām talantu piesaistesstratēģijas pilnveidošanā.

Konference tiek organizēta ar Zviedru institūta Baltijas jūras sadarbības atbalstu Baltijas jūras reģiona "Talantu piesaistes un mobilitātes tīkla" projekta ietvaros. Konferences laikā būs iespēja uzzināt arī par projekta gaitā tapušo rokasgrāmatu talantu piesaistei, pie kuras strādājuši projekta partneri - RTU Absolventu asociācija, Tartu Universitāte, Rīgas un Tartu pašvaldību pārstāvji, kā arī Ziemeļvalstu konsultācijas vadības uzņēmums "Future Place Leadership".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)