Banner 980x90

Cēsīs sākušās pirmās Latvijas IV olimpiādes sacensības

Cesis24.lv
Cesis24.lv
Ceturtdien, 30.jūnijā Cēsu Sporta kompleksā ar spēli starp Kocēnu novada un Cēsu novada sieviešu florbola izlasēm startēja Latvijas IV olimpiādes finālturnīrs florbolā, pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informē Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Zane Bulmeistare.

Sieviešu komandu konkurencē par olimpiādes medaļām florbolā cīnīsies sešas izlases, bet vīriešu – astoņas. Spēļu kalendārs pieejams šeit.

Valmierā pirmās Latvijas IV olimpiādes sacensības sāksies piektdien, 1.jūlijā. Daliņu pludmalē no plkst.9.00 norisināsies pludmales volejbola sacensības, bet plkst.11.00 Jāņa Daliņa stadionā startiem pulcēsies vieglatlēti. Vienlaikus plkst.11.00 Valmieras Pārgaujas sākumskolā norisināsies sacensības volejbolā, no plkst.12.00 Vidzemes Olimpiskajā centrā – handbols un futbols vīriešu komandām, savukārt Valmieras sākumskolā – bokss. Tāpat arī no plkst.14.00 Vidzemes Olimpiskajā centrā notiks futbols sieviešu komandām. Latvijas IV olimpiādes grafiks sacensībām Valmierā, Burtnieku novadā, Cēsīs, Priekuļu novadā, Rūjienā, Valkā, Limbažos, Alojā, Jūrmalā un Rīgā skatāms šeit.

Latvijas IV olimpiādi ar krāšņu ceremoniju atklās piektdien, 1.jūlijā, plkst.21.15 Jāņa Daliņa stadionā Valmierā. Atklāšanas ceremonijā klātesošos uzrunās Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis, Ministru prezidents Māris Kučinskis, izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis, Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis un Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks.

Pasākumā ar īpašiem sveicieniem piedalīsies deju studija "Dzirnas", velotriāla, BMX Flatland un monotriāla meistari, kā arī izcilie uguns šova meistari no Lietuvas. Olimpiādes atklāšanā skanēs Valmieras himna "Dziesma par Valmieru" Aijas Andrejevas, Ata Ieviņa un grupas "Opus Pro" solista Alex izpildījumā. Dziesmas aranžiju un fonogrammu speciāli šim notikumam izveidojis Kaspars Ansons. Vienu no olimpiādes simboliem – olimpisko lāpu – iedegt uzticēts divkārtējam olimpiskajam čempionam BMX riteņbraukšanā un apbalvojuma "Goda valmierietis 2013" saņēmējam Mārim Štrombergam. Par pasākuma muzikālo noformējumu rūpēsies DJ Monsta, savukārt atklāšanas ceremoniju vadīs LTV1 žurnālists Uģis Joksts un Latvijas Nacionālā teātra aktieris Ainārs Ančevskis. Jāpiebilst, ka olimpiādes atklāšanas ceremoniju tiešraidē no plkst.21.15 pārraidīs Latvijas Televīzija.

Par Latvijas IV olimpiādi

Galvenā Latvijas IV olimpiādes norises vieta būs Valmiera, bet sacensības notiks arī citās pilsētās. Valmierā norisināsies badmintons, basketbols, bokss, futbols, handbols, šosejas riteņbraukšana, svarcelšana, triatlons, vieglatlētika, volejbols, pludmales volejbols un airēšanas slaloms. Tāpat Valmierā notiks olimpiādē iekļautais neolimpiskais sporta veids – orientēšanās – un paraugdemonstrējumi šahā. Atsevišķi sporta veidi tiks organizēti olimpiādes rīkotājpilsētas sadarbības pašvaldībās. Cēsīs norisināsies cīņa, džudo, loka šaušana, paukošana, MTB riteņbraukšana, taekvondo, teniss, kā arī neolimpiskais sporta veids – florbols. Jūrmalā norisināsies airēšana, kas tiks organizēta Lielupē, bet Burtnieku novadā gaidāma burāšana, golfs, BMX riteņbraukšana un stenda šaušanas sacensības. Kocēnu novadā ikviens varēs vērot jātnieku sporta sacensības, bet Rūjienā – regbiju. Smaiļošana un kanoe notiks Limbažos, savukārt galda tenisa sacensības – Alojā. Rīgā Latvijas IV olimpiādes laikā norisināsies peldēšana un vingrošanas disciplīnas, bet sporta centrā "Kleisti" notiks sacensības jātnieku sportā. Valkā gaidāmas ložu šaušanas sacensības.

Latvijas IV olimpiādē kopumā piedalīsies ap 4000 sportistu, pārstāvot 94 pašvaldības.

Vieglatlētiem Latvijas IV olimpiāde būs viens no pēdējiem atlases posmiem XXXI Vasaras olimpiskajām spēlēm Riodežaneiro, kas norisināsies no 5. līdz 21.augustam.

Latvijas IV olimpiādi organizē Latvijas Olimpiskā komiteja un Valmieras pilsētas pašvaldība sadarbībā ar Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministriju. Galvenais sadarbības partneris – Cēsu novada pašvaldība.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)