Banner 980x90

Cēsis notiks Somugru tautu festivāls

Cesis24.lv
Cesis24.lv
Piektdien, 30.septembrī, plkst.13.00 Cēsu Pils parka un Cēsu Pils teritorijā notiks "Somugru tautu festivāls 2016" jeb Vendu diena, kas ir veltīta "Cēsis 810" jubilejai, pilsētas inforācijas portāls Cesis24.lv uzzināja Cēsu novada pašvaldībā.

Plkst.13.00, Riekstu kalna pakājē notiks arheoloģisko pētījumu atziņas Cēsu Riekstu kalnā, runās Dr. hist. h.c. Zigrīda Apala. Savukārt plkst.14.00 gaidāma iepazīšanās ar ekspozīciju par vendiem – Cēsu senajiem iedzīvotājiem, Cēsu Vēstures un mākslas muzejā - runās Mg. hist. Dace Cepurīte, Cēsu Vēstures un mākslas muzejs.

Plkst.15.00 Cēsu jaunajā pilī notiks konference, kuras laikā aplūkos Hantu šamaņa pasaules uzskatus un uzdevumus, uzstāsies PhD Agneša Kereži (Kerezsi Agnes), (Ungārija). Par 2015.gada īpašo atradumu: 10. – 12.gs.grezni tērptu meitenes apbedījumu stāstīs Mg. hist. Oskars Ušpelis (Latvija), bet par vendu gaitām līdz nokļūšanai Cēsīs un iespējamiem dzīvesvietas maiņas cēloņiem stāstīs Eduards Plankājs (Latvija).

No plkst.16.00 līdz plkst.20.00 Seno rotu Kalvē, Pils dārzā notiks "Atvērtā rotkaļa darbnīca" - Iespēja iejusties vendu rotkaļa lomā, ar plēšām pūst uguni un izgatavot amuletus, vada Daumants Kalniņš. Plkst.18.00 ikvienam interesentam būs iespēja iepazīties ar izstādi par "pēdējo" Cēsu līvu – Mārci Sārumu – izcilo būvmeistaru, Cēsu Svētā Jāņa baznīcā.

Savukārt plkst.18.30 notiks Vendu dienas izskaņas koncerts Cēsu Izstāžu namā - uzstāsies Alfrēda Kalniņa Cēsu mūzikas vidusskolas kokļu ansamblis, Udmurtiešu dziesminieks Nikolajs Aņisimovs un akordeonists Pāvels Kutergins, Mariešu tautas dziesminiece Anna Mišina un vijolniece Inga Pogodina.

Pasākuma apmeklējums bezmaksas. Organizatori aicina pieteikt savu dalību līdz 26.septembrim, rakstot uz e-pasta adresi – kristine.skrivere@cesis.lv vai zvanot 64127755.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)