Banner 980x90

Cēsīs notiks nodarbības par ceļu satiksmes drošību skolēniem

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Trešdien, 25.janvārī, plkst.11.30 Cēsu pilsētas vidusskolā, L.Paegles ielā 1, norisināsies nodarbības skolēniem par drošību uz ceļa, pilsētas informācijas portāls Cesis24.lv uzzināja Cēsu novada pašvaldībā.

Cēsīm diennaktī cauri izbrauc 616 kravas automašīnas, liecina AS "Latvijas Valsts ceļi" dati. Cēsis ir viena no daudzajām Latvijas pilsētām, kurās mācību iestādes atrodas lielo maģistrālo ceļu tiešā tuvumā un ko autopārvadātāji izmanto tranzītam. Skolēniem ik dienu nākas šķērsot šos augstas intensitātes satiksmes lielceļus.

Lai bērni justos droši uz ielas un ceļa, zinātu, kā pareizi tos šķērsot, tostarp, ieraugot kravas vai citu liela izmēra automašīnu, un lai samazinātu satiksmes negadījumos bojā gājušo bērnu skaitu Latvijā līdz nullei, 2016.gada septembrī tika aizsākta vēl nebijusi satiksmes drošības kampaņa "Apstājies. Paskaties. Pamāj."

Kampaņas ietvaros Latvijas skolās notiek lekcijas par satiksmes drošību bērniem un praktiskas nodarbības, kurās bērni tiek iepazīstināti ar kravas automašīnas izmēriem, tās manevrētspēju satiksmē un tiem ir iespēja iejusties smagās automašīnas šofera lomā. Pēdējos piecos gados Latvijā uz ceļiem ik gadu iet bojā vidēji 7 bērni, bet pērn – 11 bērni, liecina Centrālās statistika pārvaldes dati.

Astoņu mēnešu laikā, no 2016.gada oktobra līdz šī gada maijam, "Apstājies. Paskaties. Pamāj." automašīna apmeklēs gandrīz 30 Latvijas skolas, īpašu uzmanību pievēršot reģionālām pilsētām, kurās mācību iestādes atrodas lielceļu tuvumā, ko autopārvadātāji izmanto tranzītam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)