Banner 980x90

Cēsīs notiks "Antropocēnā laikmeta pavārgrāmata - ēdieni izdzīvošanai nākotnē" atklāšana

Valmiera, 10.jūl., LETA. 14.jūlijā plkst.18 Ruckas mākslas rezidenču centrā Cēsīs norisināsies pasākumu cikla "Antropocēnā laikmeta pavārgrāmata - ēdieni izdzīvošanai nākotnē" atklāšanas pasākums, kurā mākslinieki Zane Cērpiņa un Stāls Stenslijs iepazīstinās publiku ar projektu un piedāvās nobaudīt nākotnes garšu: no radiācijas līdz skudru pastētei, aģentūru LETA informēja Ruckas mākslas rezidenču centra rezidenču programmas koodrinatore Ieva Dreibante.

Atklāšanas pasākuma ietvaros mākslinieki sniegs lekciju "Ekoloģiskās krīzes ēdieni", kurā runās par idejām un projektiem mākslā, dizainā un zinātnē, kas izstrādāti nākotnes ēdienu tēmas ietvaros. Pasākums norisināsies brīvā gaisotnē, un tās laikā tiks pasniegts īpašais piedāvājums no nākotnes ēdienkartes.

Notiks sarunas par nākotnes proteīnu ieguves alternatīvām un prognozēsim, kad nāksies sākt uzturā lietot insektus. Uzzināt, vai esam tam gatavi, palīdzēs Cēsu ēstuves "Jāņoga" šefpavāra Jāņa Sproģa sagatavotā uzkoda "Ant(i) pasti" jeb skudru pastēte. Tam sekos pamatēdiens: "Eko-krīzes komforta maltīte", kurā notiks spekulācija par jauno antropocēnā laikmeta garšu piedāvājumu: mikroplastiku, radiāciju, skābo lietu un citām tradicionālajā virtuvē svešām garšvielām. Pamatmaltīti papildinās antropocēno laikmetu raksturojošs ēdiens - "Nākotnes vista". Klāt tiks servēta arī "Anti-radiācijas čatniju izlase", kurā katrs varēs izvēlēties savam dzīvestilam atbilstošu čatniju, balstoties uz radiācijas veidu, kādu ikdienā uzņemam. Saldajā ēdienā norisināsies saruna par tēmu: "Ķermenis kā restorāns" un būs iespēja nobaudīt uz vietas servētu desertu, kuru vēl saldāku padarīs nākotnes "bez-bišu medus". Pasākumā arī neiztikt bez vīnu izlases "Radioaktīvā zeme".

Aicināti ir visi un ikviens. Būs iespēja piedalīties diskusijā par savu nākotnes ēdienu vīziju un pieteikt receptes topošajai publikācijai. Izņemot saldā ēdiena pasniegšanu, kas veltīts tēmai "Ķermenis kā restorāns", pasākums ir draudzīgs arī bērniem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)