Banner 980x90

Cēsīs norisināsies lekciju cikls "Izzini Cēsis!"

Foto: Cesis24
Foto: Cesis24
No februāra līdz aprīlim, divas reizes nedēlā - otrdienās un ceturtdienās plkst.17.15, Cēsu Jaunās pils semināru zālē norisināsies lekcijas ciklā "Izzini Cēsis!", pilsētas informācijas portāls Cesis24.lv uzzināja Cēsu novada pašvaldībā.

Cēsu viduslaiku pils, Sv.Jāņa baznīca, pilsmuiža un vecpilsētas nami glabā aizraujošus stāstus par pilsētas vēsturē nozīmīgiem notikumiem un personībām. Ne mazāk saistoši ir pilsētas apkārtnē esošie dabas objekti. Lai mūsdienu cēsniekiem sniegtu iespēju padziļināt zināšanas par Cēsu kultūras un dabas mantojumu, "Cēsu Kultūras un tūrisma centrs" rīko lekciju ciklu "Izzini Cēsis!". Tā laikā Cēsu muzeja vēsturnieki un vieslektori stāstīs par pilsētas nozīmīgākajiem arheoloģijas, arhitektūras un dabas pieminekļiem.

Vienas lekcijas apmeklējuma cena ir 2 eiro.

Lekcijas norisināsies no februāra līdz aprīlim, divas reizes nedēļā, otrdienās un ceturtdienās, plkst.17.15, Cēsu Jaunās pils semināru zālē.

Lekciju cikls vienlaicīgi kalpos kā jauno Cēsu pils kompleksa gidu apmācība. Lai iegūtu gida apliecību, interesentiem būs jānoklausās visas teorētiskās lekcijas (februāris, marts), jāapmeklē praktiskās nodarbības (aprīlis), kā arī jānokārto noslēguma pārbaudījums. Praktiskajās nodarbībās kursantiem būs iespēja padziļināti izzināt Cēsu Vēstures un mākslas muzeja ekspozīciju, apgūt publiskās runas prasmes un iepazīt gida darbu Cēsu pilsētas paraugekskursijā.

Lekciju programma apskatāma pieejama šeit.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)