Banner 980x90

Cēsīs jaunieši apgūs stāstniecības prasmes

Daugavpils, 7.apr., LETA. Šodien Cēsu mākslas telpā "Mala" norisināsies iniciācijas nakts, kurā folkloras pētnieks Sandis Laime un stāstniece Agrita Gruzdiņa iepazīstinās jauniešus ar stāstnieka amatu un katram dos iespēju publiski izstāstīt kādu savu stāstu, aģentūru LETA informēja Raimonds Mežaks.

Vakara otrā daļa plānota skaņu ierakstu studijā "Artsound records", kur projekta dalībnieki varēs iepazīties ar dažādiem skaņu nesējiem un skaņu ieraksta būtību.

No 2017.gada aprīļa līdz septembrim Cēsu Pilsētas vidusskolas audzēkņiem ir iespēja līdzdarboties projektā par stāstniecību, tās veidošanu un nozīmi mūsdienās.

Cēsu Pilsētas vidusskola ir UNESCO (Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācija) skolu tīkla pārstāve un darbojas cilvēktiesību izglītības jomā. Stāstīšana un klausīšanās ir viena no senākajām cilvēces pamatvajadzībām. Lai arī mūsdienās digitālie komunikācijas rīki kļūst arvien populārāki, valoda un dzīvā komunikācija ir būtisks instruments savstarpējas sapratnes un sadarbības veidošanā, gan veicot ikdienas pienākumus, gan risinot dažādus profesionālus jautājumus.

Projekta mērķis ir caur stāstniecības tradīciju uzlabot un pilnveidot Cēsu Pilsētas vidusskolas audzēkņu un citu interesentu valodas lietošanas prasmes. Projekta noslēgumā plānots sagatavot audiogrāmatu, kurā būs apkopota daļa no mūsdienu kultūras mantojuma. Tādā veidā tiks nodrošināta šīs informācijas saglabāšana nākamajām paaudzēm.

Lai sasniegtu mērķi projekta norises laikā plānots veikt virkni uzdevumu: iepazīstināt ar stāstniecības tradīcijas nozīmi, iepazīstināt jauniešus ar profesionāliem stāstniekiem, caur projektā paredzētajiem pasākumiem iegūt stāstu veidošanas un nodošanas prasmes, veikt jauniešu stāstu audioierakstus, piedalīties stāstnieku festivālos, sagatavot dalībniekus projekta noslēgumam, kura laikā jauniešu stāstus plānots ierakstīt audio grāmatā un nodrošināt audiogrāmatas bezmaksas pieejamību jebkuram interesentam. Projekta plāns sastāv no deviņiem notikumiem vai notikumu kopām. Pirmās aktivitātes iecerēts uzsākt jau pavisam drīz.

Projekta dalībnieki ir interešu kopa "Vidzemes stāstnieki", Cēsu Pilsētas vidusskola, mākslas telpa "Mala", un skaņu ierakstu studija "Artsound records".

Projektu finansiāli atbalsta pašvaldības aģentūra Cēsu Kultūras un Tūrisma centrs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)