Banner 980x90

Cēsīs izrādīs bijušajām VDK ēkām veltītu fotoizstādi

Valmiera, 28.aug., LETA. 5.septembrī plkst.17.30 Pilsmuižas klētī, Cēsīs, atklās ukraiņu fotogrāfa Valentīna Odnovjuna fotoizstādi "Novērošana", aģentūru LETA informēja Ruckas mākslas rezidenču centra pārstāve Ieva Dreibante.

Izstādē izrādītās fotogrāfijas dokumentē Valsts drošības komitejas (VDK) ēkas Viļņā, Rīgā, Ļvovā, Cēsīs un Berlīnē.

"Manas fotogrāfijas, kas radītas šī projekta laikā, ir vienlaikus dokumentālas un subjektīvas. Tajās iemiesotas īstu notikumu pēdas, priekšmeti un atmiņas, taču tās vienlīdz kalpo arī kā atsperšanās punkts iespējai iztēloties šos notikumus, priekšmetus un atmiņas un interpretēt tos plašāk. "Abstraktas" fotogrāfijas gadījumā skatītāja reakcijai ir lielāka nozīme un līdz ar to skatītājs vairāk līdzdarbojas attēla radīšanā", stāsta Odnovjuns.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)