Banner 980x90

Cēsīs izmēģinās jaunu nakts apgaismojuma režīmu, samazinot tā intensitāti

Rīga, 22.marts, LETA. Cēsu ielās ārpus pilsētas centra un vecpilsētas tiks izmēģināts jauns ielu apgaismojuma režīms nakts stundās, no plkst.23 līdz 5 samazinot apgaismojuma intensitāti, aģentūra LETA uzzināja Cēsu novada pašvaldībā.

Paredzēts nakts stundās, kad iedzīvotāji pilsētas ielās pārvietojas ievērojami mazāk, samazināt apgaismojuma intensitāti un atsevišķas ielu lampas izslēgt. Pašlaik pašvaldības un ielu apgaismojuma uzturētāja speciālisti vērtē, kurās ielās un kuras lampas tehniski būs iespējams atslēgt, tajā pašā laikā nodrošinot, ka ielas ir pietiekami gaišas, lai iedzīvotāji justos droši.

Apgaismojuma režīms netiks mainīts pilsētas centrā un vecpilsētā, tāpat laternas netiks izslēgtas pie gājēju pārejām.

Pāreja uz jaunu, efektīvāku apgaismojuma režīmu nakts stundās pēc pašreizējām aplēsēm ļaus pašvaldībai par elektroenerģiju gadā ietaupīt gandrīz 27 000 eiro.

"Mērķis ir par elektroenerģiju ietaupīto naudu ieguldīt pilsētas apgaismes tīkla modernizācijā, pakāpeniski pārejot uz energoefektīvākiem ielu apgaismojuma risinājumiem," skaidroja pašvaldības Īpašumu apsaimniekošanas pārvaldes vadītājs Vladimirs Kalandārovs.

Cēsu novadā esošā ielu apgaismojuma tīkla kopgarums ir 83 kilometri, un ielas izgaismo vairāk nekā 2000 spuldžu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)