Banner 980x90

Būvmateriālu ražotājas "Lode" apgrozījums pērn audzis par 16,6%

Rīga, 2.aug., LETA. Būvmateriālu ražotāja SIA "Lode" pagājušajā gadā strādāja ar 13,125 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 16,6% vairāk nekā 2017.gadā, bet uzņēmuma peļņa palielinājās 2,3 reizes un sasniedza 311 381 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka 2018.gadā "Lode" sasniegusi vēsturiski lielāko apgrozījumu.

Pērn "Lodei" lielākais pārdošanas apmēru pieaugums bija Polijā - par 78%, kamēr Lietuvā, kas ir uzņēmuma nozīmīgākais tirgus, pārdošanas apmēri saglabājās iepriekšējā gada līmenī.

Savukārt "Lodes" pārdošanas apmēri Latvijā pagājušajā gadā auga par 6%, ierindojot Latviju trešajā vietā pēc pārdotās produkcijas apmēra, bet ceturtajā vietā bija Krievija, kurā pārdošanas apmēri nedaudz pieauga, teikts vadības ziņojumā.

Tāpat vadības ziņojumā norādīts, ka vairākus gadus pieaug "Keraterm" bloku pārdošanas apmēri, tādējādi Ānes ražotne nodrošina aptuveni pusi no pārdotās produkcijas vērtības.

Šogad uzņēmums plāno apgrozījumu saglabāt 2018.gada līmenī. Ānes ražotnē darbs plānots bez pārtraukumiem un arī Liepā, pēc rekonstrukcijas darbu pabeigšanas, ražotne darbosies nepārtraukti.

2017.gadā "Lode" strādāja ar 11,252 miljonu eiro apgrozījumu un guva 136 489 eiro peļņu.

"Lode" ražo keramiskos būvmateriālus - apdares un celtniecības ķieģeļus, "Keraterm" blokus, klinkera bruģi un citus ķieģeļiem līdzīgus keramiskos elementus, kā arī tenisītu.

Uzņēmums pilnībā pieder Polijas pilsonim Pavelam Tadeušam Radzečakam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)