Banner 980x90

Augustā Līgatnē notiks piektie Papīra svētki

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Sestdien, 13.augustā Līgatnē notiks piektie Papīra svētki, aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā.

Šogad Papīra svētku tēma ir "Papīrs kā materiāls".

Svētkos būs iespēja tikties un līdzdarboties ar meistariem, kuriem papīrs ir materiāls, no kā veidot dažādas lietas. Katram svētku dalībniekam būs iespēja kļūt par meistaru, kurš izgatavo lietas no papīra. Ikviens ar paša pagatavotu papīra kuģīti varēs piedalīties papīra kuģu sacensībās.

Ikviens svētku viesis un dalībnieki varēs izmēģināt veiklību paša gatavotas papīra lidmašīnas sacensībās, kā arī piedalīties mājās pašu izgatavotu papīra tērpu demonstrēšanā. Svētku noslēgumā Līgatnes dīķī ielaidīs pašu gatavotas apgaismotas papīra puķes un būs iespēja baudīt vakaru mūzikas skaņās.

Svētku laikā iedzīvotājus un viesus priecēs muzikāli priekšnesumi gan pašmāju, gan ciemiņu izpildījumā, kas uzstāsies gan Lustūža un Rīgaskalna skatu laukumos, gan fabrikas tuvumā. Svētku laikā būs iespēja doties ekskursijā uz papīrfabriku, kur ikvienu apmeklētāju gaidīs pārsteigums. Darbosies tirdziņš, kurā būs iespēja iegādāties papīra izstrādājumus un citas lietas.

Līgatne savulaik attīstījusies un veidojusies, pateicoties Līgatnes papīrfabrikas aktīvai darbībai. Papīrfabrika "Līgatne" bija viens no vecākajiem un tradīcijām bagātākais papīra ražošanas uzņēmums ne tikai Baltijas valstīs, bet arī Eiropā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)