Banner 980x90

Atjaunota Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskola

Rīga, 23.okt., LETA. Nākamnedēļ Cēsīs notiks atjaunotās Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas skolas atvēršanas svētki, aģentūru LETA informēja VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) Korporatīvās komunikācijas daļas vadītāja Inta Plūmiņa. 

Arhitekta Imanta Timermaņa pārprojektētā mūzikas skola sastāv no divām savstarpēji savienotām ēkām - divstāvu ēkas ar kopējo platību 328,8 kvadrātmetri (1895.gads) un trīsstāvu ēkas ar kopējo platību 256,8 kvadrātmetri (1997.gads). Atjaunojot un pārbūvējot ēkas, veikta telpu pārplānošana, skaņas izolācijas uzlabošana, iekšējo un ārējo inženiertīklu izbūve, apkures un apgaismojuma sistēmas nomaiņa, teritorijas labiekārtošana, kā arī apgaismojuma un kardināli skaņas izolācijas uzlabojumi. Ēku atjaunošanas projekta autori bija SIA "Projektēšanas birojs "Austrumi", būvuzņēmējs - SIA "Woltec". Kopumā projektā investēti aptuveni 385 000 eiro.

Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolas atvēršanas svētki notiks trešdien, 31.oktobrī, plkst.14 Cēsīs, Lielajā Kalēju ielā 4.

Atklāšanā piedalīsies kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNNKK), Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs (V), VNĪ valdes locekle Kitija Gruškevica, mūzikas vidusskolas direktors Vigo Račevskis un bērnu mūzikas skolas vadītājs Guntars Mazkalns.

"Esam gandarīti, ka atjaunojot un pārbūvējot ēkas, mēs šeit esam radījuši bērniem un skolotājiem patīkamu, mācībām atbilstošu un mūsdienīgu vidi, kā arī uzlabojuši skaņas izolāciju, kas jaunajiem mūziķiem ir īpaši nozīmīgi, lai netraucētu viens otram mācību procesā. Zīmīgi, ka skolēni mācības atjaunotajā skolā uzsāk jau šodien, laikā, kad skola svin savu 93.dzimšanas dienu," sacīja Gruškevica.

Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas skola ir dibināta 1925.gadā. Šeit mūziku mācās audzēkņi vecumā no septiņiem līdz 20 gadiem, kuri apgūst taustiņinstrumentus, stīgu instrumentus, kordiriģēšanu, vokālās mūziku, populāro un džeza mūziku, pūšaminstrumentus, kā arī deju. Skolas audzēkņi gūst regulārus panākumus gan vietēja, gan reģionāla, gan valsts, gan starptautiska mēroga pasākumos.

Kopumā gan vidusskolā, gan bērnu skolā mācās ap 260 audzēkņi 75 pedagogu vadībā, ik dienu ēkās uzturēsies vairāk nekā 100 cilvēku. Skolā darbojas arī pūtēju un stīgu orķestris, metāla pūšamo instrumentu, saksofonu, džeza, ģitāru un koklētāju ansamblis, stīgu kvartets un koris. Visi skolas kolektīvi aktīvi koncertē, ir pilsētas un reģiona kultūras dzīves veidotāji.

VNĪ šobrīd īsteno 32 nozīmīgus attīstības projektus, kuri iekļauti programmā "100 adreses Latvijas simtgadei", aptuveni 135 miljonu eiro apmērā. Uzņēmuma pārziņā ir vairāk nekā 500 ēku īpašumu 1,8 miljonu kvadrātmetru platībā un vairāk nekā 4000 zemes īpašumu vairāk nekā 10 miljonu kvadrātmetru platībā. Uzņēmums dibināts 1996.gadā, tā 100% akcionārs ir Finanšu ministrija.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)