Banner 980x90

Ārstu vidējais vecums Cēsu klīnikā ir 52 gadi

Situācija Cēsu klīnikā neatšķiras no vispārējās situācijas reģionu slimnīcās - ārstu vidējais vecums Cēsu klīnikā ir 52 gadi, aģentūru LETA informēja SIA "Cēsu klīnika" valdes priekšsēdētāja Ingūna Liepa.

Kā atzina Liepa, pensijas vecumu sasniegušo ārstu īpatsvars ir 20%, pirmspensijas vecumā ir 41%.

Izanalizējot reālo situāciju un tuvāko gadu prognozes, SIA "Cēsu klīnika" valde izstrādājusi un apstiprinājusi personāla plānošanas programmu, ko realizē no 2014.gada. Galvenais akcents vērsts uz ārstu specialitātēm, kas nodrošina neatliekamo medicīnisko palīdzību un sekundāro stacionāro palīdzību ar mērķi ārstus šajās specialitātēs piesaistīt pamatdarbā uz pilnu darba laiku.

"Plānveida ambulatorās palīdzības nodrošināšanai papildus piesaistām ārstus no citām ārstniecības iestādēm. No 2014.gada rudens materiāli atbalstām rezidentus deficītajās specialitātēs, slēdzot sadarbības līgumus ar jaunajiem ārstiem. 2015.gadā kopā ar Cēsu novada pašvaldību ir paplašināts materiālam un sociālam atbalstam novirzīto medicīnas specialitāšu loks. Cēsu novada pašvaldība aizvadītajā gadā pieņēma lēmumu par stipendiju un mācību maksas piešķiršanu speciālistu piesaistei. Slimnīcas un pašvaldības atbalstu šogad jau izmanto septiņi jaunie speciālisti, tajā skaitā vienam speciālistam ar ģimeni izīrēts labiekārtots, izremontēts dzīvoklis," atklāja valdes priekšsēdētāja.

Kā ziņots, rezidentu piesaistē reģionālās medicīnas iestādes darba un sadzīves apstākļu ziņā var konkurēt ar Rīgu, šādu viedokli raidījumam "LNT Ziņu TOP 10" pauda "Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienības" valdes priekšsēdētājs Marģers Zeitmanis.

Šajā apvienībā vairāk nekā puse ārstu jeb 55% ir pirmspensijas vecumā. Jaunākajam ārstam ir 30 gadi, vecākajam - 77. Pēc pāris gadiem slimnīcām vajadzēs apmēram 20 jaunus ārstus.

Apvienības vadība regulāri braukā uz Rīgu, lai pierunātu rezidentus strādāt Balvos un Gulbenē. Līgumus izdevies noslēgt ar astoņiem jaunajiem ārstiem, kas piestrādā slimnīcā vairākas reizes mēnesī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)