Banner 980x90

Ar lielkoncertu, skulptūras atklāšanu un rokmūzikas festivālu aizvadīta pirmā "Cēsis 810" diena

Publicitātes foto
Publicitātes foto
"Cēsis 810", pilsētas lielākie desmitgades svētki, ir sākušies, un to pirmā diena, 22.jūlijs, aizvadīta, atklājot jaunu spēli par Cēsīm, viduslaiku pilsētai veltītu skulptūru, kā arī veltot cēsniekiem un pilsētas viesiem lielkoncertu un bezmaksas rokmūzikas festivālu.

Kā pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informē Cēsu novada pašvaldības Komunikācijas nodaļas vadītājs Kārlis Pots, Cēsu Vēstures un mākslas muzejā Cēsu jaunajā pilī atklāta pilsēta un tās namiem veltīta spēle visai ģimenei "Apceļo Cēsis!". Tā aicina pamanīt dažādas detaļas vecpilsētas namos, piemēram, bruņinieku nama sienā, puķi uz erkera jumtiņa u.tml. Uzvar tas, kurš apskatījis visvairāk objektus un ieguvis lielāko skaitu žetonu.

Savukārt vecpilsētas centrālajā Rožu laukumā atklāts tēlniecības objekts "Senās Cēsis" – bronzā veidots pilsētas plāna attēlojums, kas radīts, balstoties uz pirmajiem pieejamajiem pilsētas plāniem no viduslaikiem. Kā atklāšanā uzsvēra Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs, pirms "Cēsīm 800" Matiass Jansons pilsētai dāvāja tās sargu, tautā sauktu par "Laika veci", bet tagad viņš uzdāvinājis visu pilsētu.

Vienlaikus Cēsīs, Smilšu laukumā tik atklāts Latvijā lielākais bezmaksas rokmūzikas festivāls "Fono Cēsis", kas, spītējot lietum pulcēja vairākus tūkstošus apmeklētāju.

Savukārt "Cēsis 810" galvenā skatuve Pils estrādē dāvāja cēsniekiem un svētku viesiem ar Cēsīm saistītu mākslinieku uzstāšanos lielkoncertā "Cēsis skan", kurā izspēlētas dažādas melodijas, stāstot Cēsu stāstu un vēlot pilsētai ilgu mūžu arī nākotnē.

Svētkiem turpinoties, sestdien, 23.jūlijā, notiks rekordliels 350 tirgotāju svētku tirgus Torņa ielā, Pils ielā, Lielajā skolas ielā, Baznīcas laukumā un Pils dārzā. Pils laukumā sāksies Gundegas Skudriņas un Latvijas labāko pavāru veidotās gastronomiskās performances "Garšu dārzs". Maija parkā notiks pasākumi bērniem "Dullais desmitnieks". Pils dārzu pieskandinās etno-eko festivāls "Sviests" un Latvijas Hanzas pilsētu prezentācijas. Raunas ielā notiks ielu florbola turnīrs "Cēsis Open".

Pils parkā būs vērojama pārbūvēto motociklu skate "Custom Bike Show", kā arī VI Ritma svētki ar Latvijā lielāko bungu apli. Pils ielā visu dienu būs apmeklējams "Cēsu Alus" sajūtu dārzs.

To visu papildinās modes skate, izrādes, izstādes viscaur pilsētā un, protams, no plkst.16 Smilšu laukumā turpināsies "Fono Cēsis".
Savukārt pa dienu Rožu laukumā un vakarā arī Pils estrādē notiks divas balles, kas pulcēs populārākos Cēsu mūziķus, grupas no ārzemēm, pūtēju orķestrus un muzikālus viesus no citām Latvijas pilsētām.

Bet svētku kulminācija sāksies plkst.22.00, kad Rožu laukumā notiks pulcēšanās svinīgajam svētku lukturu gājienam. Tas noslēgsies Pils parkā, kur tiks apbalvots "Gada cēsnieks" un sāksies svinīgais "Cēsis 810" salūts, kas teju astoņu minūšu garumā izstāstīs Cēsu vēsturi Riharda Zaļupes īpaši Cēsīm sakomponēta skaņdarba pavadījumā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)