Banner 980x90

Amatas pagasta Ģikšos notiks "Starptautiskā danču nakts"

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Jau šajā nedēļas nogalē, sestdien, 14. janvārī, plkst.20.00 līdz pat rītam, Amatas pagasta Ģikši kļūs par Baltijas danču galvaspilsētu.

Kā pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informē Amatas novada Tūrisma informācijas centrā, 2017.gads iezīmējas kā jubilejas gads, jo jau 10.gadu Tradicionālās iniciatīvu centrs "Kaste" aicina uz "Starptautisko danču nakti" Ģikšos.

Iepriekšējā Danču naktī piedalījās vairāk kā 550 dalībnieki no kuriem 90 bija muzikanti, pārējie dancotāji. Visas naksts garumā tika nospēlēti 105 danči.

Šogad Danču naktī spēlēs 16 muzikantu grupas no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, kopumā vismaz simts muzikanti, arī šogad organizatori cer sapulcināt vairākus simtus dancot gribētāju no Latvijas un citām valstīm.

Danču naktī visas nakts garumā varēs izdejot gan jau popularitāti ieguvušās latviešu, lietuviešu, igauņu, poļu, baltkrievu, ungāru, franču un citu tautu tradicionālās dejas, gan arī iemācīties jaunas, līdz šim nedejotas.

Šogad pasākumā piedalās: "Putni" (Lēdurga), "Ore" (Amatas novads), "Dandari" (Rīga), Rīgas Danču klubs, "Dziga" (Rēzekne), "Trejdeviņi Vilki" (Rīga) folkloras kopa "Knituva" (Lietuva), Viļņas danču klubs, Utenas kapela "Sietynis", četras muzikantu grupas no Igaunijas - Mooste Rahvamuusikakooli Pilliklubi, Tartu tantsuklubi, Kihnlased, Rahvamuusikaansambel Kungla.

Īpašie viesi – Pēterburgas ermoņiku spēlmaņi, kas muzicēšanas prasmes apguvuši šoruden biedrības "Skaņumāja" rīkotajos tautas muzikantu kursos.

Līdzi nepieciešamais minimums ir – dejojamie apavi, ūdens, groziņš savam un citu vēderpriekam. Arī šogad būs īpašā danču tēja.

Tradicionālās iniciatīvu centrs "Kaste" mērķis ir popularizēt latviešu tradicionālo kultūru un kultūrvēsturiskās vērtības, attīstīt starptautiskus kultūras sakarus, organizēt izstādes, koncertus, festivālus, izglītojošus pasākumus, seminārus, meistarklases, un citus publiskus pasākumus, organizēt starptautiskus kultūras apmaiņas projektus, tādējādi popularizējot Latvijas kultūru pasaulē un citzemju kultūru Latvijā.

Muzikantiem ieeja bez maksas, dancotājiem ieeja par ziedojumiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)