Banner 980x90

3 padomi, kā izvēlēties piemērotākās rotaļlietas bērna dāvanai

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Par dāvanām priecājas, kā liels, tā mazs. Tomēr bērnībā dāvanu saņemšana ir īpaša, jo acumirklī spēj iedegt mazā saņēmēja acīs neviltotu prieka un aizrautības dzirksti. Visbiežāk bērni dāvanā vēlas saņemt rotaļlietas. Taču, kā izvēlēties pareizās? Tiešsaistes tirdzniecības platforma Andelemandele iesaka ņemt vērā šos 3 noderīgos padomus!

1. Izproti bērna intereses
Ja dāvanu meklē savam bērnam, vērojot kā mazais spēlējas, Tu, visticamāk, būsi pamanījis, kurš rotaļlietu veids viņam patīk vairāk. Iespējams, bērns Tev to būs pavēstījis, stāstīdams, ka iztrūkstošā manta reklamēta televizorā vai internetā un jau ir uzdāvināta visiem viņa draugiem.

Ja meklē dāvanu radinieku vai draugu bērnam, neaizmirsti pajautāt vecākiem par viņu atvases interesēm. Iespējams, Tev noderēs kāda no šīm populāro rotaļlietu idejām:
LEGO – klasika, kas pievilcību bērnu acīs nezaudē jau gadiem, turklāt ir noderīga attīstības veicināšanai. Patiks gan zēniem, gan meitenēm;
interaktīvās lelles – šīs rotaļlietas raud, slapina pamperos un "uzvedas" kā īsti mazuļi. Šī būs lieliska dāvana, ja bērnam patīk "spēlēt mājas";
spēļu mājdzīvnieki-robotiņi – neitrāla atbilde uz mūžveco jautājumu "vai varu dabūt sunīti?";
rotaļu mūzikas instrumenti – muzikāliem bērniem. Spēļu ģitāras un sintezatori, palīdzēs rīkot koncertus tuviniekiem.

​Foto: Pixabay.com / Efraimstochter​Foto: Pixabay.com / Efraimstochter


2. Izvēlies bērna vecumam atbilstošu dāvanu
Otrs svarīgākais kritērijs dāvanas izvēlē ir bērna vecums. Ja dāvana nepieciešama:
zīdainim – izvēlies kaut ko, kas noderēs jaunajiem vecākiem, piemēram, pārnēsājamo somu;
mazulim līdz 2 gadu vecumam – derēs kustināmas mantas, kas veicina sīkās motorikas attīstību, kā arī spēļlietas, kurām nav mazu detaļu. Laba dāvana būs bērnu rotaļlietas, kas aprīkotas ar skaņu un gaismu;
3–5 gadus vecam bērnam – iegādājies lelles, konstruktorus vai rotaļu komplektus lomu spēlēm, piemēram, dakteru, mehāniķu vai skolotāju atdarināšanai;

Foto: Shutterstock.comFoto: Shutterstock.com
• pirmsskolas vecuma bērnam – arī šī vecuma bērni priecāsies par lellēm un konstruktoriem, taču nu jau šīs lietas var būt detalizētākas. Dāvini spēļu mašīnas, leļļu mājas un komplektus, spēļu ieročus, LEGO, dzīvnieku vai pasaku tēlu figūriņas, kā arī jau minētos lomu spēļu piederumus;
• skolas vecuma bērnam – laba dāvana būs galda spēles, puzles, rotaļlietas ar bērna iecienītākās filmas vai multfilmas tematiku utt.

3. Nebaidies iegādāties jau reiz mīlētas rotaļlietas
Rotaļlietas ir neatsverama bērna attīstības sastāvdaļa, taču, bērnam augot, regulāra jaunu mantu iegāde nav lēta. It īpaši, ja rotaļlietas tiek izmantotas tikai neilgu laiku un tad skumji nosviestas istabas kaktā krāj putekļus, līdz mamma vai tētis no tām atbrīvojas.

​Lieliska alternatīva, lai sagādātu bērnam prieku un vienlaikus ietaupītu gan savas finanses, gan dabas resursus, kas nepieciešami jaunu mantu izgatavošanā, ir lietotu rotaļlietu iegāde.

Foto: Shutterstock.comFoto: Shutterstock.com
Andelemandele bērnu rotaļlietu sadaļā Tevi gaida gan meitenēm, gan puikām piemērotas, labi saglabātas spēļmantas. Piemēram:
• lelles un leļļu mājas;
• mīkstās mantiņas;
• rokām darinātas bērnu rotaļlietas;
• kluči un konstruktori;
• rotaļu mašīnas;
• transformeri;
• attīstošas spēles utt.

Meklējot piemērotāko dāvanu bērnam, Andelemandele Tu atradīsi ne tikai saudzīgi lietotas un labi saglabātas, bet arī gluži jaunas bērnu rotaļlietas, kas dažkārt tiek pārdotas pat neatvērtos iepakojumos. Turklāt, izvēloties jau reiz mīlētu rotaļlietu no Andelemandele, Tevi iepriecinās ne tikai tās kvalitāte, bet arī cena – daudzkārt mazāka, nekā iegādājoties līdzvērtīgu spēļmantu kādā no bērnu preču veikaliem.

Uzdāvini savam mazajam priekpilnus mirkļus! Iepērcies gudri – ielūkojies Andelemandele.lv un izvēlies kvalitatīvas un sava bērna vecumam un interesēm piemērotas rotaļlietas!

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)